Какво е необходимо за новороденото?

23.09.2021 17:30:13

Какво е необходимо за новороденото?

Появата на бебето е голямо събитие за всяко семейство. Малцина, които не са минали през това, обаче си дават сметка колко много подготовка има преди този момент. За да е всичко наред и да сме спокойни, когато мъникът се присъедини към семейството ни, е важно да сме се сдобили с всички необходими вещи за неговия комфорт и за наше улеснение.

Всяка майка ще Ви каже, че не е предполагала колко много неща ще трябва да си набави преди появата на детенцето. Истината е, че списъкът е дълъг, но Bubutoys е тук за да Ви улесни, обособявайки най-необходимото за мъника в отделни категории.

За храненето

Един изключително интимен процес между майката и детето ако тя кърми и все така мило преживяване дори мъничето да е на адаптирано мляко. Ето и най-необходимите неща.

  • Помпа за кърма

Един продукт, чиято честота на употреба зависи доста от това как ще потръгне самото хранене на мъника. Дори и да кърмите безпроблемно, помпата е изключително полезна ако се наложи да се изцеждате. А и така и таткото може да участва в храненето и да Ви отменя.

  • Шишета

Препоръчваме Ви да имате поне 4 броя – по две от размер, съответно – голямо и малко. Така винаги ще разполагате със свободно шише, дори и единият чифт да е за стерилизиране.

https://bubutoys.com/category/shisheta-za-hranene

  • Биберони и залъгалки

Набавете си поне 4-5 броя, защото малките биберони се губят удивително лесно и често. Заложете на изпитана марка, за да осигурите на мъника комфорт. Вариантите от мек силикон, имитиращи женското зърно, са чудесни, защото наподобяват естествения процес. Хубаво е да са с ергономичен дизайн, пасващ на личицето и с дупки, пропускащи въздух към нежната бебешка кожа.

https://bubutoys.com/category/zalagalki

  • За съхранение

Контейнерите и пликовете за кърма са безопасни и в перфектни размери да дозирате нужното количество за отделни хранения.

  • Уреди, свързани с храненето на мъника

Това са полезни джаджи като стерилизатор за шишета и биберони, който ще гарантира идеална чистота и безопасност за мъника Ви, нагревател за шишета – за да сте спокойни, че храната е затоплена равномерно и бебето няма да се опари.

https://bubutoys.com/product/philips-avent-startov-komplekt-vsichko-v-edno-natural-1

  • Допълнителни аксесоари

Шишетата се почистват лесно със специална четка, а специалният сушилник Ви позволява да сушите детските съдове отделно. Да не забравяме и лигавника, който може да Ви спести много чистене и разпиляна храна, особено ако е от модерните силиконови модели с джоб накрая, които, впрочем се чистят впечатляващо лесно.

https://bubutoys.com/category/ligavnici

За обличане

Списъкът в тази категория зависи изключително от сезона, през който ще се роди мъникът. Така или иначе, Ви препоръчваме да се сдобиете няколко бодита с различни ръкави, поне 2-3 ританки, гащеризонче за сън и такова за ежедневна употреба, 2-3 броя връхни дрешки и космонавтче и шапки за зимата. Не се колебайте да се запасите с чорапки, защото бебетата са експерти в това да ги свалят и губят.  Съветваме Ви да избирате дрехи, които са с предно закопчаване с копчета или цип. Обличането през глава е трудно – особено с първо новородено.

https://bubutoys.com/product/bejov-komplekt-za-novorodeno-10-chasti

За разходките

Добре прекарано време с мъника навън – ако сте подготвени.

  • Количката

Кралицата на Вашата разходка. Тя трябва да Ви е удобна за бутане и маневриране, да има сигурни спирачки, комфортен кош и позиции на изправяне.

https://bubutoys.com/product/bebeshka-kolichka-bubu-2v1-kafyava

  • Аксесоари към количката

Самата количка не е нищо без удобна и голяма чанта, където да съберете всичко необходимо за мъника и себе си. Добре е да имате чувалче за зимата, комарник и сенник за лятото. А защо не и прикрепящ се чадър за дъждовните дни? Или направо дъждобра? Поставка за чаша също не звучи зле, нали?

  • За колата

Не всички разходки са пеш. Когато ще пътувате с кола и бебето е с Вас, то задължително трябва да разполагате със столче за него. Добре е да се сдобиете и със сенник за колата, за да предпазите мъника от напичане.

  • Допълнителни аксесоари

Осигурете си 2-3 одеялца за разходките. Ще са Ви необходими при по-хладно време, а те често се цапат, така, че по-добре да имате няколко. Шапката против слънце е задължителна през лятото. Покривалото за кърмене ще Ви осигури уединение. А слингът е решението, когато искате да излезете, носейки мъника до сърцето си. Не забравяйте и подложката за преповиване и допълнителните пелени/памперси.

Козметика, хигиена и препарати

Не можете да използвате същите продукти за новороденото, които използвате обикновено в ежедневието. Ще са Ви необходими специални бебешки такива.

Сдобийте се с бебешки шампоан и душ гел, неутрални детски сапуни, специални паста и четка за зъби. За след банята – пудра, кремове и олиа. А за самия дом – специално веро за бебешките съдове, прах за пране за бебешки дрехи и натурални препарати за чистене, които да гарантират хем перфектна чистота, хем безопасност за мъника вкъщи.

https://bubutoys.com/category/kozmetika-za-bebe

Разбира се, ясно е, че щом става дума за хигиена и баня, няма как да пропуснем да Ви напомним за корито/вана, столче за вана и няколко хавлийки.

За съня

Креватче – това е една от по-големите покупки, свързани с бебето. Разбира се, всички аксесоари свързани с него – матрак и предпазител за матрака. Спално бельо – поне 3-4 комплекта, както и завивки.

https://bubutoys.com/category/peleni

Съветваме Ви да помислите за проектор, който може да комбинира и функцията на нощна лампа. Въртележките за креватче също са хубава идея за успокояване и унасяне на мъника. Ако са с опция за приспивни мелодии още по-добре. А бебефонът е просто задължителен, за да сте постоянно във връзка с мъника.

Игра

Макар новороденото да е съвсем мъничко, неговорто развитие вече е в ход. А ние можем да го подпомогнем с интерактивни активни играчки и активни гимнастики, които ще стимулират сетивата му и ще му помогнат в първоначалното развитие на някои най-основни умения. Но и да не си набавите сами играчки, не се тревожете – те са един от най-предпочитаните подаръци за новородено.

https://bubutoys.com/category/igrachki-za-krevatche

Списъкът с необходимите неща за новороденото със сигурност е дълъг и почти винаги се оказва непълен. Не се безпокойте – важното е да се подготвите колкото може по-добре, а останалото ще се допълни веднага, щом дадена ситуация ни подскаже необходимост, за която не сме се сетили предварително.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

за новороденото

Полезна информация за вашето новородено от BubuToys

Какво е необходимо за новороденото?

Съвети за най-необходимото от което мъникът се нуждае

Не знаете как да се подготвите преди появата на детето? Изготвили сме списък с категории за най-необходимото от което се нуждае малчуганът. Не знаете как да се подготвите преди появата на детето? Изготвили сме списък с категории за най-необходимото от което се нуждае малчуганът. 2022-01-07T13:07:38+02:00 Какво е необходимо за новороденото?

<p style="font-weight: 400;">Появата на бебето е голямо събитие за всяко семейство. Малцина, които не са минали през това, обаче си дават сметка колко много подготовка има преди този момент. За да е всичко наред и да сме спокойни, когато мъникът се присъедини към семейството ни, е важно да сме се сдобили с всички необходими вещи за неговия комфорт и за наше улеснение.</p> <p style="font-weight: 400;">Всяка майка ще Ви каже, че не е предполагала колко много неща ще трябва да си набави преди появата на детенцето. Истината е, че списъкът е дълъг, но<span>&nbsp;</span><strong>Bubutoys</strong><span>&nbsp;</span>е тук за да Ви улесни, обособявайки най-необходимото за мъника в отделни категории.</p> <p style="font-weight: 400;"><strong>За храненето</strong></p> <p style="font-weight: 400;">Един изключително интимен процес между майката и детето ако тя кърми и все така мило преживяване дори мъничето да е на адаптирано мляко. Ето и най-необходимите неща.</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Помпа за кърма</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Един продукт, чиято честота на употреба зависи доста от това как ще потръгне самото хранене на мъника. Дори и да кърмите безпроблемно, помпата е изключително полезна ако се наложи да се изцеждате. А и така и таткото може да участва в храненето и да Ви отменя.</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Шишета</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Препоръчваме Ви да имате поне 4 броя &ndash; по две от размер, съответно &ndash; голямо и малко. Така винаги ще разполагате със свободно шише, дори и единият чифт да е за стерилизиране.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/category/shisheta-za-hranene</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Биберони и залъгалки</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Набавете си поне 4-5 броя, защото малките биберони се губят удивително лесно и често. Заложете на изпитана марка, за да осигурите на мъника комфорт. Вариантите от мек силикон, имитиращи женското зърно, са чудесни, защото наподобяват естествения процес. Хубаво е да са с ергономичен дизайн, пасващ на личицето и с дупки, пропускащи въздух към нежната бебешка кожа.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/category/zalagalki</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>За съхранение</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Контейнерите и пликовете за кърма са безопасни и в перфектни размери да дозирате нужното количество за отделни хранения.</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Уреди, свързани с храненето на мъника</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Това са полезни джаджи като<span>&nbsp;</span><strong>стерилизатор</strong><span>&nbsp;</span>за шишета и биберони, който ще гарантира идеална чистота и безопасност за мъника Ви,<span>&nbsp;</span><strong>нагревател<span>&nbsp;</span></strong>за шишета &ndash; за да сте спокойни, че храната е затоплена равномерно и бебето няма да се опари.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/product/philips-avent-startov-komplekt-vsichko-v-edno-natural-1</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Допълнителни аксесоари</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Шишетата се почистват лесно със специална<span>&nbsp;</span><strong>четка</strong>, а специалният<span>&nbsp;</span><strong>сушилник</strong><span>&nbsp;</span>Ви позволява да сушите детските съдове отделно. Да не забравяме и<span>&nbsp;</span><strong>лигавника</strong>, който може да Ви спести много чистене и разпиляна храна, особено ако е от модерните силиконови модели с джоб накрая, които, впрочем се чистят впечатляващо лесно.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/category/ligavnici</p> <p style="font-weight: 400;"><strong>За обличане</strong></p> <p style="font-weight: 400;">Списъкът в тази категория зависи изключително от сезона, през който ще се роди мъникът. Така или иначе, Ви препоръчваме да се сдобиете няколко бодита с различни ръкави, поне 2-3 ританки, гащеризонче за сън и такова за ежедневна употреба, 2-3 броя връхни дрешки и космонавтче и шапки за зимата. Не се колебайте да се запасите с чорапки, защото бебетата са експерти в това да ги свалят и губят. &nbsp;Съветваме Ви да избирате дрехи, които са с предно закопчаване с копчета или цип. Обличането през глава е трудно &ndash; особено с първо новородено.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/product/bejov-komplekt-za-novorodeno-10-chasti</p> <p style="font-weight: 400;"><strong>За разходките</strong></p> <p style="font-weight: 400;">Добре прекарано време с мъника навън &ndash; ако сте подготвени.</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Количката</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Кралицата на Вашата разходка. Тя трябва да Ви е удобна за бутане и маневриране, да има сигурни спирачки, комфортен кош и позиции на изправяне.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/product/bebeshka-kolichka-bubu-2v1-kafyava</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Аксесоари към количката</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Самата количка не е нищо без удобна и голяма чанта, където да съберете всичко необходимо за мъника и себе си. Добре е да имате чувалче за зимата, комарник и сенник за лятото. А защо не и прикрепящ се чадър за дъждовните дни? Или направо дъждобра? Поставка за чаша също не звучи зле, нали?</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>За колата</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Не всички разходки са пеш. Когато ще пътувате с кола и бебето е с Вас, то задължително трябва да разполагате със столче за него. Добре е да се сдобиете и със сенник за колата, за да предпазите мъника от напичане.</p> <ul> <li style="font-weight: 400;"><span></span><strong>Допълнителни аксесоари</strong></li> </ul> <p style="font-weight: 400;">Осигурете си 2-3 одеялца за разходките. Ще са Ви необходими при по-хладно време, а те често се цапат, така, че по-добре да имате няколко. Шапката против слънце е задължителна през лятото. Покривалото за кърмене ще Ви осигури уединение. А слингът е решението, когато искате да излезете, носейки мъника до сърцето си. Не забравяйте и подложката за преповиване и допълнителните пелени/памперси.</p> <p style="font-weight: 400;"><strong>Козметика, хигиена и препарати</strong></p> <p style="font-weight: 400;">Не можете да използвате същите продукти за новороденото, които използвате обикновено в ежедневието. Ще са Ви необходими специални бебешки такива.</p> <p style="font-weight: 400;">Сдобийте се с бебешки шампоан и душ гел, неутрални детски сапуни, специални паста и четка за зъби. За след банята &ndash; пудра, кремове и олиа. А за самия дом &ndash; специално веро за бебешките съдове, прах за пране за бебешки дрехи и натурални препарати за чистене, които да гарантират хем перфектна чистота, хем безопасност за мъника вкъщи.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/category/kozmetika-za-bebe</p> <p style="font-weight: 400;">Разбира се, ясно е, че щом става дума за хигиена и баня, няма как да пропуснем да Ви напомним за корито/вана, столче за вана и няколко хавлийки.</p> <p style="font-weight: 400;"><strong>За съня</strong></p> <p style="font-weight: 400;"><strong>Креватче</strong><span>&nbsp;</span>&ndash; това е една от по-големите покупки, свързани с бебето. Разбира се, всички аксесоари свързани с него &ndash; матрак и предпазител за матрака. Спално бельо &ndash; поне 3-4 комплекта, както и завивки.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/category/peleni</p> <p style="font-weight: 400;">Съветваме Ви да помислите за<span>&nbsp;</span><strong>проектор</strong>, който може да комбинира и функцията на нощна лампа. Въртележките за креватче също са хубава идея за успокояване и унасяне на мъника. Ако са с опция за приспивни мелодии още по-добре. А<span>&nbsp;</span><strong>бебефонът</strong><span>&nbsp;</span>е просто задължителен, за да сте постоянно във връзка с мъника.</p> <p style="font-weight: 400;"><strong>Игра</strong></p> <p style="font-weight: 400;">Макар новороденото да е съвсем мъничко, неговорто развитие вече е в ход. А ние можем да го подпомогнем с интерактивни<span>&nbsp;</span><strong>активни играчки</strong><span>&nbsp;</span>и<span>&nbsp;</span><strong>активни гимнастики</strong>, които ще стимулират сетивата му и ще му помогнат в първоначалното развитие на някои най-основни умения. Но и да не си набавите сами играчки, не се тревожете &ndash; те са един от най-предпочитаните подаръци за новородено.</p> <p style="font-weight: 400;">https://bubutoys.com/category/igrachki-za-krevatche</p> <p style="font-weight: 400;">Списъкът с необходимите неща за новороденото със сигурност е дълъг и почти винаги се оказва непълен. Не се безпокойте &ndash; важното е да се подготвите колкото може по-добре, а останалото ще се допълни веднага, щом дадена ситуация ни подскаже необходимост, за която не сме се сетили предварително.</p> <p style="font-weight: 400;">&nbsp;</p>

, , , , ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки